Επενδύστε στο video και προωθήστε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας!

audio art blog

Το έχετε διαβάσει: το video αποτελεί παγκόσμιο trend για αποτελεσματική προώθηση και το 2019! Εάν πήρατε την απόφαση, έχουμε μερικά χρήσιμα tips για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Το video αναδεικνύεται και φέτος ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού όλοι οι marketers παγκοσμίως επιμένουν ότι είναι αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά με τους εν δυνάμει πελάτες σας.

Άλλωστε, ακόμα και τα κοινωνικά δίκτυα και οι πλατφόρμες ευνοούν με τους αλγόριθμούς τους τα videos που ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους οι χρήστες!

Όλα είναι εικόνα

Η εικόνα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο γι’ αυτό και το τι θα επιλέξετε να δείξετε πρέπει να βασιστεί στη γενικότερη επικοινωνιακή στρατηγική της εταιρείας ή της επιχείρησής σας.

Εάν θεωρείτε αποτελεσματικό ένα corporate video, θα πρέπει να επενδύσετε σε μία παραγωγή που θα βασίζεται σε γυρίσματα που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις σας.

Tip: Επιλέξτε μία εταιρεία που έχει να σας δείξει showreel από αντίστοιχα projects της και βεβαιωθείτε ότι διαθέτει υπερσύχρονο εξοπλισμό εικόνας ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που απαιτείτε.

Οι άνθρωποι στο επίκεντρο

Μη φοβηθείτε να επιλέξετε μία πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση και να αναδείξετε εσάς και την ομάδα σας στο video σας. Ο κόσμος αναζητά να συνδεθεί με προσωπικότητες, να γνωρίσει τα άτομα που βρίσκονται πίσω από κάθε brand. Με το νέο σας video, δώστε στους εν δυνάμει πελάτες σας την ευκαιρία να σας γνωρίσουν καλύτερα. Έτσι, θα σας εμπιστευτούν ευκολότερα.

Tip: Εάν είστε επιφυλακτικοί σχετικά με την έκθεσή σας μπροστά στην κάμερα, κάντε αρκετές πρόβες και μην ξεχνάτε να είστε όσο πιο φυσικοί γίνεται. Σαν να μιλάτε σε κάποιο φίλο σας!

Graphic!

Μία πιο προσιτή λύση (σε σύγκριση με την επιλογή των γυρισμάτων) είναι ένα video που θα βασίζεται σε δικά σας materials (φωτογραφικό υλικό, λογότυπα και ό,τι άλλο οπτικό υλικό έχετε στη διάθεσή σας).

Tip: Έχετε πάντα υπόψη σας ότι όλα τα materials πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση και σε format που θα σας υποδείξει ο συνεργάτης σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία που θα επιλέξετε ώστε να σας προτείνει ένα concept βασισμένο σε γραφιστικά.

Αυτή η ιδέα εγγυάται ένα καλαίσθητο, έξυπνο αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστείτε πολύ μεγάλο budget για την υλοποίησή του. Το κειμενογραφικό τμήμα της εταιρείας που θα επιλέξετε θα σας προτείνει concepts με βάση το briefing που θα δώσετε και από κοινού θα καταλήξετε στην ιδέα που εντυπωσιάσει το κοινό σας.

Tip: Μη φοβηθείτε μία πιο pop πρόταση, ειδικά εάν το video προορίζεται για κοινωνικά δίκτυα. Είναι αυτό που τραβήξει ευκολότερα την προσοχή των χρηστών.

Ο ήχος παίζει ρόλο

Αφού έχουμε έτοιμο το οπτικό υλικό, οφείλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση και στον ήχο: στο σπικάζ με τον κατάλληλο εκφωνητή ή εκφωνήτρια αλλά και στη μουσική επένδυση που θα προσδώσει και το κατάλληλο συναίσθημα στο video. Μία καλή post production διαδικασία είναι αυτή που θα φέρει ένα άψογο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Social ή Υoutube;

Είναι καλό να γνωρίζετε απ’ την αρχή σε ποιο μέσο θα φιλοξενηθεί το video σας, ώστε να επιλεχθεί εκ των προτέρων το αντίστοιχο format και η κατάλληλη διάρκεια. Για παράδειγμα, ένα video που θ’ ανέβει στο YouTube θα πρέπει να έχει οριζόντια διάταξη. Το ίδιο, ωστόσο βίντεο, ωστόσο, δε θα μπορούσε να προβληθεί στο Instagram που απαιτεί τετράγωνο format και –ιδανικά- λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα.

Η ομάδα της audioart παραμένει στη διάθεσή σας με πολλές φρέσκες ιδέες. Δείτε μερικά projects που αγαπάμε εδώ!

**Photo by Seth Doyle on Unsplash

Δες ακόμα

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

Χρειάζεστε ένα ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σποτ που να επικοινωνεί και να αναδεικνύει μοναδικά το μήνυμά σας;