Τι χρειάζεται για να επικοινωνήσεις σήμερα, επιβλητικά θεάματα σε έναν χώρο όπως το Μέγαρο Μουσικής; Πώς είναι να βλέπεις το όνομα ενός τεράστιου συγγραφέα στο inbox σου;
Καλεσμένη μας στα podcast της audioart η Άννα Κυριακίδου από το τμήμα Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ως μία από τις άμεσες συνεργάτιδες της audioart, μας έβαλε για λίγο, στον κόσμο του επιβλητικού χώρου πολιτισμού, εκ των έσω.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, απαντώντας σε μία από τις ερωτήσεις μας, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει τα όρια της πόλης του με τα θεάματά του να αποτελούν πόλο έλξης τόσο στην Βόρεια Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.
Πώς όμως επικοινωνείς σήμερα ένα μεγάλο και όχι «εύκολο» θέαμα;
Την εποχή του digital ποια είναι η χρησιμότητα της διαφήμισης πολιτιστικών θεαμάτων σε παραδοσιακά Μέσα όπως το ραδιόφωνο και η τηλεόραση;
Όπως εξηγεί μεταξύ άλλων η Άννα, σίγουρα όλα τα σύγχρονα εργαλεία διαφήμισης χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες προβολής των εκδηλώσεων -πλέον και εκτός συνόρων- ενώ ταυτόχρονα παραμένει η ανάγκη να φτάσει η ενημέρωση σε όλο το φάσμα του κοινού του Μεγάρου και αυτό επιτυγχάνεται αποτελεσματικά μέσω και ραδιοφώνου και τηλεόρασης.
Πώς κατάφερε το Μέγαρο να κάνει προσβάσιμα σε όλους τα θεάματά του και τι χρειάστηκε για να το επιτύχει;
Ποιες είναι οι ατάκες που άκουσε από θεατές και δεν θα τις ξεχάσει ποτέ; Τι έκανε όταν έλαβε απαντητικό email από έναν τεράστιο συγγραφέα στο inbox της; Γιατί επιμένει τόσο πολύ πως το Μέγαρο έχει ένα θέαμα για όλους μας και πως είναι το δώρο που μπορούμε να μας κάνουμε.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Μέγαρο κάνει και φέρνει πράγματα που δεν γίνονται πουθενά αλλού στην πόλη. Και αυτό από μόνο του είναι… -και αυτό αλλά και οι εμπειρίες που τολμάει να μοιραστεί ακομπλεξάριστα για το τι πραγματικά έκανε στο σαλόνι της όταν είδε το Dear Anna στο inbox της- ένας από τους λόγους για να πατήσεις PLAY στο PODCAST «Μάρκετινγκ & Πολιτισμός: Πάμε Μέγαρο;».