Podcast / To απόλυτο trend ήχου ήρθε για να μείνει!

audio art blog

Μια νέα τάση στον ήχο έχει κερδίσει πλέον το δικό του φανατινό κοινό, και ονομάζεται Podcast. Ο όρος αυτός εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες και πλατφόρμες αναπαραγωγής μουσικής.

Τι είναι το podcast;

Podcast ονομάζεται ένα ψηφιακό αρχείο ήχου ΜP3, το οποίο εμπεριέχει ηχογραφημένες ιστορίες, ομιλίες, απόψεις, αφηγήσεις και είναι διαθέσιμο για αναπαραγωγή οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί ο χρήστης, online ή μετά από λήψη.

Δημοφιλείς πλατφόρμες

H πλέον δημοφιλής και εύκολη στην πλοήγηση πλατφόρμα είναι το Soundcloud στο οποίο μπορείτε να ανεβάσετε την ηχογραφημένη εκπομπή ή το αρχείο σας. Άλλες εξίσου δυνατές πλατφόρμες είναι η anchor αλλά και podbay.  Μέσω της πλατφόρμας που θα επιλέξετε μπορείτε να κοινοποιήσετε το ηχητικό σας αρχείο στα κοινωνικά σας δίκτυα ή να το ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας.

«Πολυπόθητη» πλατφόρμα, παραμένει η πλατφόρμα της Apple “I tunes”, στην οποία μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση ώστε ν’ ανέβει το podcast σας.

Περιεχόμενο που ακούγεται δυνατά

Τα podcast κερδίζει ολοένα και περισσότερο φανατικούς ακροατές, καθώς ο χρήστης μπορεί να καταναλώσει περιεχόμενο ενώ οδηγεί ή κάνει κάποια άλλη δραστηριότητα (γεγονός που το κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικό ως μέσο προώθησης).

Ενδιαφέρον από επιχειρήσεις

Πλέον, πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν να δημιουργήσουν ηχητικές εκπομπές ώστε να προωθήσουν διάφορες υπηρεσίες τους και να ενημερώσουν πιο αποτελεσματικά και άμεσα τους εν δυνάμει πελάτες τους.

Εάν σκέφτεστε το podcast για την ιστοσελίδα ή την επιχείρησή σας επικοινωνήστε με την audioart στο τηλέφωνο: 23 10 840.200. Έχουμε πολλές ιδέες!

Δες ακόμα

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΑΣ

Χρειάζεστε ένα ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σποτ που να επικοινωνεί και να αναδεικνύει μοναδικά το μήνυμά σας;